Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság

Az őszi PlayIT Show-n mutatkozik be Magyarország első hivatalos e-sport bajnoksága, melynek összdíjazása nem kevesebb mint 15 millió forint. A nyílt selejtezők helyszíni döntőinek természetesen az ország legnagyobb gamer rendezvényeként mi biztosítunk otthont november 17-én és 18-án.

Már nevezhettek a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság hivatalos versenyjátékaira, ezek között megtalálható az itthon is hatalmas népszerűségnek örvendő PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS, a Counter-Strike: Global Offensive, a League of Legends, a Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, valamint a Hearthstone: Heroes of Warcraft. A hatodik játékot egyelőre nem leplezte le a Magyar E-sport Szövetség, akik egyben a bajnokság szakmai felelősei is.

A bajnokság selejtezőire minden magyar játékos nevezhet az ESL weboldalán található kupaoldalakon. A selejtezők legjobbjai bejutnak a bajnokság első szezonjába, mely jövő januárban kezdődik, és ahol a csapatok és játékosok minden héten összecsapnak, hasonlóan a hagyományos sportokból már ismert bajnoki rendszerek és pontozás alapján.

A selejtezők döntősei november 17-én és 18-án a PlayIT Show helyszínén mérkőznek egymással impozáns színpadi környezetben, ennek megfelelően az őszi PlayIT-en e-sportból biztosan nem lesz hiány!

Most pedig nincs más hátra, válasszátok ki az alábbi kártyák közül, melyik játékban szeretnétek indulni és kövessétek az ESL oldalán a nevezési útmutatót. Ha szeretnétek többet megtudni a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságról, akkor pattanjatok át az MNEB weboldalára és kövessétek az MNEB Facebook oldalát a legfrissebb információkért.

nevezés

A Magyar Nemzeti E-sport bajnokság legfontosabb céljai közé tartozik, hogy folyamatos versenylehetőséget biztosítson a magyar játékosoknak és csapatoknak, kialakítva egy tervezhető és rendszeres versenynaptárat, melynek keretében tudásukat, valamint képességeiket töretlenül fejleszthetik a szezonális felépítésnek köszönhetően.

Ezzel párhuzamosan kiemelten fontos, hogy elérhető célokat teremtsen azoknak a potenciális tehetségeknek, akik rendszeres versenylehetőség nélkül elszürkülnének a hazai mezőnyben vagy idő előtt felhagynak a magas szintű játékkal. Szintén fontos, hogy a meglévő tehetségek számára belépőt biztosítson a nemzetközi mezőnybe és elit-bajnokságokba.

A Magyar Nemzeti E-sport bajnokság arra ösztönzi az e-sport iránt elkötelezett játékosokat, hogy szilárd alapokon nyugvó csapatokat, egyesületeket hozzanak létre és ők legyenek, akik kialakítják Magyarország e-sport jövőjét. Ebben segítségükre lesz a Magyar E-sport Szövetség, a GameStar magazin, az ESL magyarországi és nemzetközi, továbbá az Esport1.hu, valamint a PlayIT Show szakmai csapata. A bajnokság támogatói között található a Telekom, a Red Bull és a Konzolvilág.

PlayIT Show Új HUNESZ GameStar Telekom Redbull Esport1.hu ESL Konzolvilág