PlayIT Charity – PlayIT

PlayIT Charity

 

PlayIT Charity

A PlayIT Charity nem egy előzmények nélküli kezdeményezés, gyökerei évekre nyúlnak vissza. Korábban is igyekeztünk minél többet segíteni azokon, akik segítségre szorulnak. Állandó partnerünk többek között a Kuckó Önkéntes program, mely árvaházi gyermekeknek segít, nagyon sok területen. De a Mikulás Gyárral, a Dévai Szent Ferenc alapítvánnyal és több más szervezettel is együttműködtünk az elmúlt évek során.

Azt tapasztaltuk, hogy a gamer társadalom nagyon nyitott a rászorulók irányába, és kiemelten segítőkész, ha baj van. Ezért ügy döntöttünk, hogy szervezett hátteret biztosítunk a jótékonykodás vonalnak, így elindítottuk a PlayIT Charity kezdeményezésünket.

2016-ban a Hungexpo Zrt.-vel közösen árva gyermekeket látunk vendégül a rendezvényen, és az azt követő Video Games Live koncerten. Továbbá anyagi hozzájárulásunkkal is támogattuk azt az ismert videóst, akinek egy szerencsétlenségben teljesen leégett a háza.

Szintén tavaly, egyedülálló kezdeményezésként a PlayIT egy nagy összefogásra szólította fel a magyar videós társadalmat. Videósok személyes tárgyait árvereztük el a rendezvényen, a befolyt összegből pedig egy leukémiás kisfiúnak a steril szobáját építettük fel, az Együtt a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvánnyal együttműködve.


PlayIT Charity 2017-ben

Az idei év első felében a Magyar Református Szeretetszolgálatot támogattuk. Szerveztünk már cipőgyűjtést, melyet most a PlayIT keretein belül tovább is viszünk. Illetve az Együtt a gyógyulásért programjukat is támogattuk.


PlayIT Charity a 2017-es PlayIT szezonban


Küzdelem a családon belüli erőszak ellen

A PlayIT Charity programunkon belül, fontosnak találjuk, hogy olyan fontos társadalmi problémák mellett foglaljunk állást, mint a családon belüli erőszak elleni fellépés.

A PlayIT-en a PlayIT Charity standnál vásárolt kitűzővel tudtátok támogatni a családon belüli erőszak elleni küzdelmünket..


Legyél Te is hős! – Cipőgyűjtő akció a PlayIT-en

A kampány a márciusi MineShow rendezvényeken indult útjára a MesterMC-vel karöltve. A két rendezvény alatt Budapesten és Pécsett összesen 425 pár cipő gyűlt össze, melyet a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai két gyermekotthonba juttattak el.

A budapesti PlayIT-en is cipőgyűjtést szerveztünk a Magyar Református Szeretetszolgálat számára. Minden gyerek, aki cipőt hozott a rendezvényre egy Te is Hős vagy PlayIT plakátot kapott ajándékba.


Minden méter számít – Tekerj a Segítő házak támogatásához

A mozgás öröme, mások örömévé válhatott. A PlayIT-en kihelyezett két szobabicikli egyikére felpattanva nagyon sok kilométert tekertetek le. Minden megtett méterrel 1 forintot gyűjtöttetek a Magyar Református szeretetszolgálatnak. A pénzösszeget a most épülő Segítő házak fenntartására fogják fordítani, melyek Budapesten és Debrecenben fognak majd működni.