Alba Fehérvár Basketball

2019.06.01.

A PlayIT Show vendégei megmérkőzhetnek az Alba profi kosarasai ellen egy NBA 2K19 virtuális kosárlabda meccs keretein belül.

Az érdeklődőknek arra is lesz lehetőségük, hogy a palánk alatt csillogtassák meg kosárlabdatudásukat a válogatott sportolók társaságában.

A küzdőtér és a virtuális pálya legjobbjaira jutalom vár! Mutassátok meg, hogy mire vagytok képesek kontrollerrel és labdával a kézben egyaránt!


Az Alba Fehérvár kosárlabda csapata jelenleg ötszörös Magyar Bajnok és négyszeres Magyar Kupa győztes. Évek óta rendszeres szereplője az egyik legrangosabb nemzetközi megmérettetésnek az FIBA Europe Cup-nak, valamint részt vett a még rangosabb nemzetközi sorozatban, a Basketball Champions League-ben is.

A csapattagok közül többen a korosztályos és felnőtt kosárlabda válogatott tagjai, akik nem csak a pályán, hanem virtuálisan is rajonganak a kosárlabdáért.

A sportclub kezdeményezi az e-sportban való jártasságának fejlesztését és nyitni kíván irányába. 2018-ban megépítettük az Alba Game Cornert, amely egy igazi kosárlabda csarnok hangulatát idézi. A mérkőzések előtt lehetőséget nyújt a videojátékok szerelmeseinek, hogy megmutathassák ők milyenek a pályán. A Game Corner csak az első lépés volt, a jövő még több e-sport aktivitást tartogat az érdeklődők számára.