Cosplay verseny

2019.06.01.

Nyáron ismét jön az Mastercard PlayIT Show Budapest és vele együtt a szokásos nagy Cosplayverseny a Cosplay.hu szervezésében! Öltözz be a kedvenc szereplődnek bármelyik filmből, videojátékból vagy animéből és jelentkezz online a versenyre! Minden versenyző automatikusan ingyen belépőt is kap a rendezvényre, ezért már megéri jelentkezni! Értékes díjazás és hatalmas buli vár rátok! Elő a jelmezekkel és jelentkezzetek!Regisztráció menete

A jelentkezés határideje: 2019. május 26. (vasárnap éjfélig)

 • A jelentkezés csak akkor érvényes, ha a versenyzők a határidőig érvényesen leadják!
 • A szervezők a jelentkezéseket ellenőrzik. Amennyiben a feltöltött kép vagy zene nem megfelelő, a szervezők email-ben fognak értesítést küldeni. Ezért kérünk benneteket, hogy a jelentkezés leadását ne az utolsó pillanatra hagyjátok!

Fontos! A csatolandó fájlok neve legyen úgy átalakítva, hogy csupa kis betű legyen, az ékezetes betűk legyenek átalakítva ékezet nélkülire, a szóközök helyett aláhúzás legyen, a különleges karakterek ne legyenek benne, kivéve a kötőjelet.
Fontos! A fájlnevek csak kis betűket, számokat, kötőjelet és aláhúzást tartalmazhatnak, kivéve a kiterjesztés előtti pont.
Például: Mészáros Márta.jpg -> meszaros_marta.jpg


Figyelem a verseny létszámkorlátos! Maximum 40 fő.
Lehetőség van párosan is versenyezni, de mind a két versenyző külön lesz elbírálva a zsűrizésnél. Mind a két versenyzőnek regisztrálnia kell és a jelentkezés során a megjegyzés rovatba be kell írniuk, hogy kivel szeretnének párban fellépni.


 1. Adatok felvitele
  Az alapadatoknál meg kell adnotok a valós polgári neveteket és egy olyan email címet, ahol el tudunk titeket érni! A regisztrációnál meg kell adnotok a karakterek nevét, akit cosplayeztek, illetve az anime, manga, játék, film, regény, képregény pontos címét.

  • Aki az Original (vagyis saját készítésű/nem hivatalos) kategóriában szeretne indulni, az adja meg a karakter megnevezését (pl. „Félkarú rabló”)!
  • Tapasztalataink alapján a Citromail, Freemail, Yahoo és Hotmailes emailcímek nem megbízhatóak, ha ilyen címet adsz meg, akkor nem tudjuk garantálni, hogy megkapod a szükséges visszaigazolásokat, illetve leveleket és sajnos a reklamációkat sem tudjuk ebben az esetben elfogadni!
 2. Kép a karakterről
  A kép útmutatóul szolgál mind a zsűri, mind a közönség számára, ezért fontos, hogy a lehető legjobban ábrázolja a karaktert, részletekkel együtt. Jó minőségű, nagyméretű képet töltsetek fel a karakterről.

  • Ha lehet, teljes alakos képet töltsetek fel a karakterről, mivel az olyan képet, amin nem látszik megfelelően a karakter, szintén nem áll módunkban elfogadni. A kép lehet szerkesztett, több képből összerakott, de átszínezni tilos! Ha Original kategóriában indulsz, akkor a legcélszerűbb a karakterről egy ruhatervet feltölteni, de felrakhatsz valamilyen tájképet, vagy “hátteret”, ami illik a karakterhez.
  • A képek felbontása minimum 1280*720 pixel legyen, jpg formátumban. Az ajánlott, ideális fájl méret 1920*1080 pixel és maximum 1 MB.
 3. Zene
  A színpadra vonuláskor bejátszott zenét mindenki maga tölti fel a regisztrációja során. Témájában lehetőleg legyen olyan, ami az adott karakter(ek)hez illik (pl. a főcímzenéből egy részlet, vagy háttérzene, de lehet teljesen szabadon választott is).
  A jelentkezés során a zenéket lehetőség szerint ellenőrizzük, de a szervezők nem vállalnak felelősséget a hibásan vágott vagy rossz minőségben feltöltött zenékért. Ha a zenék hossza meghaladja az előírt időkeretet, abban az esetben a jelentkezést visszautasítjuk.

  A zene hossza – 40-60 másodperc

 4. Kérések, konferálói szöveg és “Így készült” képek
  Lehetőségetek van (de nem kötelező!) feltölteni képeket a ruhakészítés folyamatáról és ehhez lehet csatolni valamilyen szöveges dokumentumot, melyben leírhatod a zsűrinek, a jelmez elkészülésének fázisait.
  A jelmez kapcsán a konferáló fog mondani pár mondatot, amit a versenyző előzetesen a jelentkezéséhez csatolt.

  A konferálói szövegnek azt kell tartalmaznia, amit szeretnétek, hogy a konferáló elmondjon a karakteretekről vagy a jelmezetekről a színpadra lépés előtt. Ide ne írjatok verseket, párbeszédeket, sem kacifántos utalásokat, mert azt nem fogják beolvasni. Ebbe a részbe azt írjátok le, amit feltétlenül szeretnétek a közönséggel megosztani.

  • A leírásnak kötelezően tartalmaznia kell a feltöltött zene* hosszát! (pl.: meszaros_ildiko.mp3 hossza: 02:34)
  • A felkonferálásra elég 1-2 mondat, amiből a közönség sejtheti kit is fognak nemsokára látni.

  *A zeneszerkesztéshez segítséget ITT találtok.

  Érvénytelen regisztráció esetén értesítünk titeket a hibáról email-ben.
  Természetesen bárki nyugodtan beöltözhet versenyen kívül is! Ha bármi kérdés vagy probléma merülne fel, bátran írjatok az info@cosplay.hu címre.