Gamer Cosplay Verseny

Gamer Cosplayverseny a PlayIT Shown!

Jelentkezz bármilyen gamer jelmezeddel, legyen az saját készítésű vagy vásárol és mutasd meg a PlayIT színpadán, hogy mennyire hasonlítasz az eredeti karakterre! Mario, Minecraft, Final Fantasy, Word of Warcraft, Tomb Raider vagy Genshin Impact, lehet bármi, ami gamer témájú, legyél kreatív és jelentkezz november 20-ig!

REGISZTRÁCIÓ:

A jelentkezés csak akkor érvényes, ha a versenyzők a határidőig érvényesen leadják!

A verseny nem korhatáros, de 12 éves kor alatt szülői felügyelet ajánlott!

A szervezők a jelentkezéseket ellenőrzik. Amennyiben a feltöltött kép vagy zene nem megfelelő, a szervezők email-ben fognak értesítést küldeni. Ezért kérünk benneteket, hogy a jelentkezés leadását ne az utolsó pillanatra hagyjátok!

Fontos! A csatolandó fájlok neve legyen úgy átalakítva, hogy csupa kis betű legyen, az ékezetes betűk legyenek átalakítva ékezet nélkülire, a szóközök helyett aláhúzás legyen, a különleges karakterek ne legyenek benne, kivéve a kötőjelet. Fontos! A fájlnevek csak kis betűket, számokat, kötőjelet és aláhúzást tartalmazhatnak, kivéve a kiterjesztés előtti pont. Például: Mészáros Márta.jpg -> meszaros_marta.jpg

A versenyre korlátozott idő áll rendelkezésre, ezért túljelentkezés esetén várólistát alakítunk ki, melyről értesítünk benneteket.

1. Adatok felvitele

Az alapadatoknál meg kell adnotok a valós polgári neveteket és egy olyan email címet, ahol el tudunk titeket érni! A regisztrációnál meg kell adnotok a karakterek nevét, akit cosplayeztek, illetve a videójáték címét!

Tapasztalataink alapján a Citromail, Freemail, Yahoo és Hotmailes emailcímek nem megbízhatóak, ha ilyen címet adsz meg, akkor nem tudjuk garantálni, hogy megkapod a szükséges visszaigazolásokat, illetve leveleket és sajnos a reklamációkat sem tudjuk ebben az esetben elfogadni!

2. Kép a karakterről

A kép útmutatóul szolgál mind a zsűri, mind a közönség számára, ezért fontos, hogy a lehető legjobban ábrázolja a karaktert, részletekkel együtt. Jó minőségű, nagyméretű színes képet töltsetek fel!

Ha lehet, teljes alakos képet küldjetek a karakterről, mivel az olyan képet, amin nem látszik megfelelően a karakter, szintén nem áll módunkban elfogadni. A kép lehet szerkesztett, több képből összerakott, de átszínezni tilos!

Az ajánlott, ideális fájl méret 1920*1080 pixel és maximum 1 megabyte,  jpg formátumban.

3. Zene és videó

A színpadra vonuláskor bejátszott zenét mindenki maga tölti fel a regisztrációja során. Témájában lehetőleg legyen olyan, ami az adott karakter(ek)hez illik (pl. a főcímzenéből egy részlet, vagy háttérzene, de lehet teljesen szabadon választott is). A jelentkezés során a zenéket lehetőség szerint ellenőrizzük, de a szervezők nem vállalnak felelősséget a hibásan vágott vagy rossz minőségben feltöltött zenékért. Ha a zenék hossza meghaladja az előírt időkeretet, abban az esetben a jelentkezést visszautasítjuk.

  A zene időtartama: 30-60 másodperc

konferálói segédletbe azt írhatjátok, amit a konferáló szeretnétek ha elmondana a fellépésetek előttEz lehet egy szellemes rövid leírávagy 1-2 mondat a karakterről és a ruháról, amit a közönséggel szeretnél majd megosztani.

A verseny menete

A versenyzők dolga az, hogy a választott szereplő ruháját, kinézetét minél tökéletesebben és élethűben tudják visszaadni.

Az öltözőknél a segítők fognak titeket eligazítani és a zsűri elé terelni.

A zsűri a mostani versenyen a karakterhasonlóságot fogja nézni, így nem kötelező saját készítésű ruhával nevezni. A következő szempontok alapján zajlik az értékelés:

Az összhatás egyezik-e a benyújtott referenciaképekkel (ruha, frizura, cipő, stb.).

A versenyző milyen mértékben tudja külsejében visszaadni a karaktert.

A versenyző tartotta-e magát az eredeti képhez, vagy csak irányvonalnak használta.

A forrás csak videojáték lehet, ezen belül bármilyen játék karakter hivatalos designja, skinje választható. Original (saját tervezésű), vagy nem hivatalos grafika nem választható.

A versenyzőknek szabadon választott zenére felvonulva a színpadon mutathatják meg a ruháikat a közönségnek és a fotósoknak.

Színpadon nem kell beszélni (nem kap mikrofont a versenyző).

Díjazás

A verseny során a zsűri első három helyezést hirdet, a három legjobban karakterhű versenyző között.  A nyerteseket a programzárás előtti eredményhirdetés során jelentjük be és vehetik át a nyereményüket. Ha valaki nem tud megjelenni, hogy átvegye a nyereményét, akkor utólagos egyeztetés alapján fog eljutni hozzá a csomag. A kiosztott díjak a helyszínen esetleg eltérhetnek a meghirdetettől, amennyiben túl kevés induló van az adott kategóriában.

 

I. Helyezett: 1 db VIP bérlet a 2024-es Budapest Comic Con-ra és egy DREMEL VersaTip - hobby edition.

II. Helyezett: 1 db Prémium bérlet a 2024-es Budapest Comic Con-ra

III. Helyezett: Helyezett 1 db bérlet a 2024-es Budapest Comic Con-ra